Site İçi Arama
Hava Durumu

Kim Nerede

Telefon Rehberi

Boluspor

 

Fotoğraf Galerisi
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 235148
Aktif: 3
Bugün: 40
Dün: 89
Zaman

Yeniçağa

Yeniçağa

COĞRAFİ DURUMU :

Yeniçağa, Bolu İli’nin 39 km. doğusunda yer alan bir ilçedir. Ankara – İstanbul D-100 karayolu ve TEM otoyolu ilçenin içinden geçmektedir. Doğusunda Gerede, batısında Bolu İl merkezi, kuzeyinde Mengen, güneyinde Dörtdivan ilçelerine komşudur. Denizden yüksekliği 990 m., yüzölçümü 22.500 hektar olan Yeniçağa’nın kuzeyinde ve hemen yakınında kendi adıyla anılan yaklaşık 400 hektarlık Yeniçağa Gölü yer almaktadır. Göl çevresi dışında kalan arazi engebeli ve dağlıktır. İlçenin nüfusu 6.364 kişi merkezde, 3716 kişi köylerde olmak üzere 10.080’dir.

TARİHİ VE TURİSTİK YERLER:

İlçenin eski yerleşim yeri olan Eskiçağa Köyünde, Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılmış bir cami, hamam ve türbe bulunmaktadır. Ayrıca Yeniçağa İlçe merkezinde de Sultan 5. Reşat zamanında yapılmış Şehir Hamamı vardır.

Ankara – İstanbul Karayolu üzerinde bulunan ilçenin hemen kıyısında uzanan Yeniçağa Gölü , tabii güzellikleri ile dikkat çekmektedir. 400 hektar alanı kaplayan ve çeşitli göl kuşlarının olduğu göl, avcılar için çok müsait bir avlanma yeridir. Göl kıyısında, kıyı boyunca uzanan ağaçların altı, güzel bir mesire ve dinlenme yeridir. Göl kenarında turistik tesisler vardır.

ULAŞIM

Uluslararası D-100 karayolu ve TEM otoyolunun ilçeden geçmesi nedeniyle günün her saatinde yurdun her yerine ulaşım sağlanabilmektedir. İlçeye bağlı 16 köyün tamamına yaz-kış aylarında kolaylıkla ulaşılabilmektedir.

Önceki: Seben
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre

Orada bir köy var, uzakta, o köy bizim köyümüzdür. Gezmesek de, tozmasak da,    


 O KÖY BİZİM KÖYÜMÜZDÜR. ( Ahmet Kutsi TECER )

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omn Portal